fredag 21 oktober 2016

Veckobrev och inför vecka 43

Hej!

Den här veckan har vi pratat lite om clowner som ni kanske hört hemma? Några barn på skolan har sagt att det finns clowner på skolgården vilket skrämt en del så vi har pratat om detta och vad clowner egentligen har som syfte, att roa. I ett tidigare inlägg kan ni se vad skolan tar för åtgärder kring detta.

Vi har haft Salema i klassen som hållit i tre lektioner, dels ett pyssel om nyckelpigan och dels bokstavsarbete kring Nn.

Vi har haft klassråd inför tisdagens elevråd och det var varit bokråd i onsdags så vi har fått upp sex böcker till klassrummet som barnen får titta/läsa i kommande veckan. Idag fick de bokmärken av bokrådet som de har i sina bänkböcker.

Vi har jobbat med Landet Längesen och våra stavar, lite klurigt men det sätter sig så småningom. Vi har också jobbat vidare med Ee och Nn i Fonomix och torsdagens och fredagens grupp har lärt mig hur man skriver Nn då jag gjorde helfel och inte fattade alls hur jag ska skriva bokstaven. Många skratt och duktiga visare! Till slut lärde även jag mig.

I NTA pratade vi om mobiler som ni såg i dagens tidigare inlägg och tillverkade till slut egna. Lite klurigt att få balans med gem och sugrör men snygga mobiler hänger i lamporna och pryder sin plats! Vi tittade även på en film på Youtube där en kille balanserar stenar. Lyckas han eller inte? Länk till filmen hittar du här:Idag fick de en ledtråd inför måndagen 24/10, lite Grej of the week. Den här dagen firas den 24/10 och bestämdes för 45 år sedan. Vad kan det vara? På måndag får vi se. Innan vi gick hem klappade vi om oss själva på axeln för ett bra arbete denna vecka! 

Nästa vecka jobbar vi med Snilleblixtarna och lite pyssel inför Halloween ska vi också hinna med. Måndag: Idrott grupp röd/gul. Grej of the week. Ta gärna med trasig teknik, leksaker men även petflaskor, cd-skivor, gamla kasettband osv. Allt vi kan bygga av. 

Tisdag: Läsläxa s. 14-15
Vi går på teater 8.30 till Kulturakademin och ser Lille Prinsen.  Snilleblixtarna, vi skruvar och bygger. 

Onsdag: Bibliotek. Om det inte regnar tar vi en promenad till kyrkogården och pratar om Alla helgons dag.
Torsdag: Läxa Nn. Idrott grupp gul/grön.

Fredag: Idrott grupp grön/röd. 

Vecka 44: Höstlov.


Jag önskar er en riktigt skön och trevlig helg! 

Heléne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar