fredag 7 oktober 2016

Veckobrev inför vecka 41

Hej!

Jisses vad dagarna går! Hux flux är det fredag och skolveckan är slut! Vi har haft en härlig fredag och era barn har varit så duktiga och så underbara att de fick krama om sig själva, klappa sig på axeln och belöna sig själva för ett bra arbete.
 
 
I veckan har vi arbetat med att rita mandala till ljudet och bokstaven Mm, vi har byggt pussel av A och spelat bingo. i SO har vi lärt oss mer om björnen och tittat på film om skogens konung, älgen och skrivit enkla meningar till bilder.
 
 
Nästa vecka uppmärksammar vi Hälsoresan, ni har fått hem föräldrainformation om det idag. Vi kommer fylla i ett aktivitetskort där eleverna får fylla i sin dag gällande sömn, mat och rörelse och vi pratar lite mer om sömnen, kostens och motionens betydelse för vårt välbefinnande i skolan. Själv har jag berättat att jag kan bli sur och fräsig när jag har sömnbrist, hur blir ni? Prata gärna med era barn!
 
I Landet Längesen har vi börjat översätta de romerska siffrorna till arabiska siffror, det vill säga, de siffror vi är vana med idag, våra räkneord 0, 1, 2, 3 och så vidare. Vi har även pratat lite ordningstal.
 
Ingen NTA denna vecka eftersom det var studiedag men vi fortsätter på temat väga och balansera nästa vecka.
 
Nästa vecka ger vi oss på bokstaven Ee.
 
 
Inför vecka 41:
 
Måndag: Samling på skolgården 8.00 för att inleda hälsoveckan och Hälsoresan gemensamt med dans. Idrott grupp röd/gul.
 
Tisdag: Läsläxa s. 11. Några har fått lite repetitionssidor. Tyst matsal. Föreläsning om Antioxidanter i Dramasalen.
 
Onsdag: Bibliotek
 
Torsdag: Idrott grupp gul/grön.
 
Fredag: Idrott grupp grön/röd.
 
Skolan har bytt mail och det strular en hel del efter ombytet, det är svårt att maila och en del mail tar tid på sig att komma fram så ni vet om ni försöker maila och inte får svar. 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar