torsdag 30 november 2017

Veckobrev och inför vecka 49

Hej! 

Veckorna bara springer iväg och imorgon går vi in i december och tjuvstartar med att tända första ljuset. Den här veckan har vi fokuserat på att skriva klart text om klotterroboten och hur vi gick tillväga för att montera ihop den. Dessa sitter uppsatta i korridoren utanför klassrummet. De har även skrivit färdig en saga de jobbat med. I NTA har vi jobbat med uppdrag flyta eller sjunka? Det blev lite blött här och var men det var ett kul uppdrag där vi diskuterade fram hur olika föremål beter sig i vatten. I matematik har vi jobbat med att addera och subtrahera tiotal och idag gick vi in på att addera och subtrahera ental.

Addition: 32+20=30+20=50, 2+0=2, vi har 5 tiotal och 2 ental=52

Subtraktion: 45-14=40-10=30, 5-4=1, vi har 3 tiotal och 1 ental=31

Det är inte helt enkelt men sakta lossnar det, det är extra viktigt att lyssna och hänga med samt vara aktiv när vi har muntliga genomgångar för att veta vad de ska jobba med sen i matteboken.

Det är fortfarande ganska pratigt, speciellt efter rast och det kan ta lång tid att få ett lugn för att få igång lektionen vilket gör att värdefull tid försvinner. Barnen vet att de ska gå in tyst och sätta sig på sin plats men det här funkar inte hela vägen och vi får ofta påminna. Vi försöker dock dela på klassen i olika grupper för att få arbetsro och det har gjort att arbetsmiljön har blivit bättre.


Inför vecka 49:

Måndag: Idrott grupp blå. Kamratgrupper 9.45-10.45.

Tisdag: Idrott grupp grön.

Onsdag: Idrott grupp blå. Simning, vecka 50 är sista simningen.

Torsdag: Idrott grupp grön. Läsläxa och matteläxa in.

Fredag: Traditionsenligt firar vi advent och 2:orna framträder/sjunger i Motala kyrka klockan 9.00. Vi går från skolan klockan 8.00 så det är viktigt att vara på plats i tid! Vi har fått frågan om man får komma och titta, skolan har förtur men i mån av plats är föräldrar självklart välkomna. Bibliotekstiden utgår denna fredag.



Vi önskar er en skön helg och trevlig första advent! 

Elin & Heléne





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar