torsdag 23 november 2017

Veckobrev och inför v.48

Hej hem!

Oj, vad fort veckorna går... Inte många veckor kvar till jullovet nu!
I måndags började vi arbeta med "boken om mig" för att förstärka "jaget" och där barnen får ta reda på information om sig själva. Det kan hända att vi skickar hem detta häfte framöver i läxa då eleverna kan behöva få hjälp med några av uppgifterna från er föräldrar. Mer info. om detta kommer framöver. I matematiken har vi jobbat med att addera och subtrahera med hela tiotal samt hundrakamraterna.
Om ni har varit uppe i korridoren utanför klassrummet kanske ni har sett elevernas fina texter. (Alla är inte riktigt färdiga ännu) Efter att de byggt sina robotar fick de i uppdrag att skriva en återberättande text på I-paden. Barnen har fått olika mycket stöttning i detta och de har skrivit sina texter i ett program med ljudande tangentbord!
I NTA har eleverna övat på att rangordna föremål utifrån olika klassifikationer. 
I våra praktiska mattegrupper har vi börjat lära oss om volym och pratat om olika mått. Först befäster vi deciliter och liter! 
På idrottslektionerna ha det tydligen dansats för fullt den här veckan!🙂🙂

Måndagarna är fortfarande lite pratiga när vi har helklass. Jag (Elin) som arbetar på måndagarna känner att jag får säga till flera barn i klassen ( inte alla) många gånger att de ska vara tysta och lyssna. Det tar mycket energi från oss alla och det kan bli tråkig stämning i klassen. Prata gärna med era barn om detta hemma! 

Avslutningsvis vill vi uppmana er föräldrar att ni läser läsläxan mer ert barn minst 3 gånger under veckan, gärna vid olika tillfällen. Se även till så att ert barn får med sig läxorna i tid till oss på torsdagarna! Tack på förhand!  
                                                              Trevlig helg!
                                                        Önskar Heléne & Elin 


                                           
Vecka 48: 

Måndag: Idrott grupp blå.

Tisdag: Idrott grupp grön.

Onsdag: Simning. Idrott grupp blå.

Torsdag: Idrott grupp grön. Läsläxa och matteläxa in!

Fredag: Bibliotek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar