torsdag 28 september 2017

Veckobrev och inför vecka 40

Hej! 

Den här veckan har vi jobbat vidare med att befästa 10-talsövergångar och jobbat i matteboken. Det är fortfarande lite klurigt men med repetition kommer det sätta sig så småningom. Imorgon kommer de få göra ett litet test i dubblorna. 

I SO har vi tittat lite på trafik och vilken väg vi går till skolan och vad som är viktigt att tänka på när vi rör oss i trafiken bland annat att se oss för när vi ska över gatan, ha ögonkontakt med bilister vid övergång samt att lyssna.

I svenskan fortsätter vi med alfabetisk ordning vilket också kan var aganska svårt och är första bokstaven lika för alla får vi titta på andra eller tredje eller kanske till och med fjärde bokstaven för att få det rätt. Vi har också skrivit lite texter och fokuserar på stor bokstav och punkt när vi skriver meningar. Det är härligt att se att det lossnar i skrivandet mer och mer hos era barn! 
Nästa vecka har vi läsläxan till onsdag 4/10 eftersom vi har studiedag nästa torsdag 5/10.


Vår nya rektor Mathias Strand tittade in hos oss i onsdags. Han kommer hälsa på hos oss lite längre fram också för att bekanta sig med oss alla. Mathias har ansvaret för årskurs 4-6 och är även specialpedagog på Norra. 

Vi får ofta påminna om att ha lugnt och tyst i klassrummet så alla kan arbeta bra. Det funkar mindre bra tyvärr och alla hinner inet det de ska och många kompisar klagar på ont i huvudet. Hjälp oss gärna genom att prata med era barn om det hemma. 



Heléne och Elin byter dagar med varandra nästa vecka så Heléne arbetar för Elin på måndagen 2/10 och Elin arbetar för Heléne fredagen 6/10.



Glöm inte att anmäla era barn till Morgonjoggen torsdag 12/10 vecka 41 om de vill vara med.


Inför vecka 40:

Måndag: Idrott grupp blå. 

Tisdag: Idrott grupp grön.

Onsdag: Idrott grupp blå. Simning halvklass. Obs, läsläxa!

Torsdag: STUDIEDAG. Ingen skola men fritids är öppen för de som behöver.

Fredag: Bibliotek. Matteläxa in.





Vi önskar er en riktigt skön helg! 

Elin & Heléne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar