fredag 22 september 2017

Veckobrev och inför v.39

 
Hej allihop!

Oj vad denna veckan har gått fort! Hösten är verkligen här nu med mer kyla och växlande väder så se gärna efter att era barn har kläder efter väder och regnkläder/stövlar på plats!

Den här veckan har vi börjat arbeta med den nya matteboken! Det blir genast lite svårare tal nu med tiotalsövergångar i addition. Bra jobbat till alla elever som kämpat på med de senaste matteläxorna hemma, roligt att se att så många blivit snabbare och säkrare!🙂  
Vi har även introducerat positionssystemet med ental och tiotal. Barnen fick spela spel där detta var i fokus. NTA-lådan har kommit och i tisdags satte vi igång med denna. 

I So har klassen tillsammans bestämt vilka klassregler som ska gälla för alla i 2B. Mycket bra och kloka åsikter har barnen och de är rörande överens om att vi tillsammans ska arbeta för ett gott klassklimat. Två av reglerna som vi tillsammans bestämde att vi ska fokusera lite extra på i några veckor är:
* vi ska vara snälla mot alla och respektera alla, både barn och vuxna!
* vi ska komma i tid till lektionerna

På svenskan har vi arbetat med alfabetisk ordning, läsförståelse (både muntlig och skriftlig) och att skriva meningar till bilder. 

I onsdags tog vi kort till skolkatalogen. Toppen att alla var på plats denna dag så klassbilden kunde bli komplett!🙂

Inför vecka 39:

Måndag: Idrott grupp blå. 

Tisdag: Idrott grupp grön.

Onsdag: Idrott grupp blå. Simning halvklass. 

Torsdag: Idrott grupp grön.  

Fredag: Bibliotek.

     
                                                            Vänliga hälsningar 
                                                              Heléne & Elin 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar