torsdag 7 september 2017

Veckobrev och inför vecka 37

Hej!

Först vill vi tacka för ett trevligt föräldramöte! Ni blev matade med mycket information på kort tid. Vår rektor Andreas informerade om skolgården och bygget av förskolan där Hasses barack tidigare låg. Idag har moduler monterats på plats av en stor lyftkran, det var väldigt spännande att titta på! Både för stor och liten.

I klassrummet pratade vi om hur det ser ut i klassen och att Heléne arbetar 80% och är ledig måndagar, Elin arbetar 75% och är ledig fredagar. Vi har ett gemensamt ansvar och ni kan vända er till oss båda om ni har frågot och/eller funderingar om något. Vi visade vilka läromedel vi använder oss av i klassen och berättade hur vi lägger upp kommande utvecklingssamtal som ni idag fick information om här i bloggen och får hem samtalstider och inbjudan till imorgon.

Vi är väldigt tacksamma för att ni gör frånvaroanmälan i Dexter, där ser vi direkt om ditt barn är hemma och är sjuk. Observera att det endast är sjukfrånvaro som ska göras i Dexter! Ska ditt barn vara eller behöver vara ledig ska ni lämna in en ledighetsansökan och Elin eller Heléne lägger in beviljad ledighet. Det gör du inte som vårdnadshavare. Du finner instruktion hur du gör sjukanmälan i Dexter via dator och app längst ner i detta inlägg.

I veckan har vi arbetat vidare med svamparna i NO och börjat måla, klippa, pussla och limmat en flugsvamp. Vi har gått igenom första läsläxan och lämnat ut sidor som ska läsas. Läsläxan är till torsdagen den 14/9.

I svenska arbetar vi vidare och repeterar alfabetet och läsförståelse samt skriver till en bild och idag, en saga. Efter lyssnad saga har barnet fått gissa och sedan skrivit en fortsättning på vad de tror kommer hända i sagan. Inte helt enkelt men de jobbar på så bra!

Vår specialpedagog har varit i klassen och låtit eleverna göra tester i en app som heter LegiLexi. Elevens ordförråd, hörförståelse och förståelse testas och utifrån elevens svar på de olika testerna kan vi därefter se vad eller om eleven eventuellt behöver stöd eller arbeta vidare med något i svenska.

Idag delade vi ut första matteläxan och gjorde även ett 5-minuters test för att öva. Samma stencil som de övade på idag är med i häftet så de kan öva på det hemma. Nästa vecka gör vi samma test igen och hoppas på förändring.
Idag fick vi även information om Skolklassikern som ni fick lite information om på föräldramötet. Vi loggade våra första kilometrar som vi fick ihop i samband med promenaden till Varamon. Nästa vecka är det dags för Skoljogg (mer information kommer) och då ökar vi lite till!

Nästa vecka har vi trafikvecka och fokus på hur eleverna tar sig till skolan och hur man går vid övergångsställen, använder cykelhjälm och så vidare. Nästa vecka börjar vi med utvecklingssamtalen så lämna tillbaka samtalstidslappen senast måndag 11/9 (fyll i alla tider som passar) så vi hinner återkomma med inbjudan till er tid.

Inför vecka 37:

Måndag: Idrott grupp blå.

Tisdag: Idrott grupp grön. Elevråd.

Onsdag: Idrott grupp blå. Simning halvklass. Bokråd.

Torsdag: Skoljoggen i Bondebacka, ingen idrott. Läsläxa och matteläxa.

Fredag: Bibliotek.


Vi önskar er en skön helg! 

Elin & Heléne 






Så här anmäler du ditt barns frånvaro i Dexter via dator

Gå in på:


  •          Välj ”Logga in i Dexter”,
  •          Välj ”Vårdnadshavare och personal hemifrån/utanför kommunens nät: Inloggning
  •          Klicka på ”Inloggning”
  •         Välj ”Grundskola”
  •         Välj ”Inloggning - vårdnadshavare/personal hemifrån eller utanför kommunen nät”
  •          Välj inlogg: ”Mobilt bank id”, ”Bank id eller Nordea”, ”Telia”.
  • Logga in.


På startsidan i Dexter väljer du elev på vänstersidan.
  •          Välj ”Anmäl frånvaro”
  •          Välj ”orsak” – ange startdatum och slutdatum och klicka på Spara.

 Gör anmälan varje dag ditt barn är hemma från skolan.



Så här anmäler du ditt barns frånvaro i Dexter via mobil och app
  •        Ladda ner appen Dexter App, en blå logga med texten ”IST”.

                                                                         

  •         När du laddat ner appen måste du sedan logga in i Dexter för att se ditt användarnamn. Du hittar ditt användarnamn under fliken ”Min Dexter”. Följ instruktionerna och skapa lösenord.
  •     Logga in i appen med ditt användarnamn, lösenord och ange stad ”Motala”.
  •        Välj ”ANMÄL FRÅNVARO”.
  •       Välj barn.
  •      Klicka på ”SKICKA”.


Gör anmälan varje dag ditt barn är hemma från skolan!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar