fredag 15 september 2017

Veckobrev och inför vecka 38

Hej! 

Den här veckan har vi avslutat temat Svampar i NO, nästa vecka går vi in på NTA, Naturvetenskapligt tema och kommer arbeta med det fram till jul. I svenska har vi jobbat vidare med läsning och gått igenom första läsläxan. Fortsätt läs hemma och läs för era barn. 

Denna veckan har vi Trafikvecka och uppmärksammar hur vi tar oss fram i trafiken så det har vi pratat om på SO och sett en film om hur vi ska göra när vi cyklar. 

Förra veckan hade vi ett 5-minuterstest i matematik och på lilla +. Därefter fick de hem en matteläxa att öva på lilla +. Idag gjorde det ett nytt test i lilla + och det är glädjande att se att samtliga elever i klassenhar förbättrat sina resultat! Idag gjorde vi 5-minuterstest i lilla - och de har även fått hem ett häfte precis som det förra veckan i att öka lilla - hemma. Nästa vecka hoppas vi på lika bra resultat på lilla - som lilla +.
Vi räknade ihop allavarv och kilometrar som vi fick ihop på Skoljoggen och vi fick ihop 222 km, totalt har klassen fått ihop 314 km, vi har tillsammans gått/sprungit lite mer än ett varv runt Vättern!

Jag måste avsluta med en tråkig sak och det är att det har rörigare på lektionerna och studieron är som bortblåst och det har även blivit ett ökat tjafs och bråk i klassen. Det pratas friskt på lektionerna och lyssnar inte på tillsägelse och andra elever får ont i huvudet och tycker det är jobbigt. På rasterna lekbråkar de med varandra och leken går överstyr och det slutar i tråkigheter. De drar och petar på varandra och det blir irritation, de följer efter varandra och retas och ibland skickar man en kompis för att reta någon annan eller "ge sig på" en annan. Det här är jobbigt för eleverna då de blir ledsna och känner sig utsatta men tar också mycket lektionstid då vi måste reda i bråk och övriga elever drabbas också i och med att lektionen inte blir som tänkt med gruppindelning exempelvis. Det sägs också en del tråkiga ord till varandra tyvärr. Prata gärna med era barn om detta hemma och hjälp oss att få ett slut på det, vi har haft vår elevsamordnare inkopplad flera gånger sen förra veckan och det vill vi inte ha. 


Några barn har inte lämnat in lappen om särskild kost, de fick hem nya lappar idag. Vänligen lämna in dessa snarast! 



Inför vecka 38:

Måndag: Idrott grupp blå. 

Tisdag: Idrott grupp grön.

Onsdag: Idrott grupp blå. Simning halvklass. 

Torsdag: Idrott grupp grön.  

Fredag: Bibliotek.




Vi önskar er en trevlig helg! 

Elin & Heléne


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar