torsdag 11 januari 2018

Veckobrev och inför vecka 3

Hej!

Nu har vårterminen sparkats igång och vi har mött en sprudlande och verkligen alerta elever som är härligt att se!

Vi har börjat med multiplikation vilket är spännande och vi har även infört målbeting i matematikboken med mål är att hinna klart ett visst antal sidor/lektion och även sidor/vecka. Detta för att vi vill samla ihop klassen bättre och få bättre överblick. Självklart kan dessa sidor anpassas utifrån elev men målet är att arbeta klart med tänkta sidor och vi har märkt ett bättre fokus och arbete under lektionstid.

I NO pratar vi om våra sinnen och började med vår syn. Vi fortsatte med våra sinnen i svenska och skrev dikter utifrån intryck. Vi blev riktigt imponerade över deras dikter!

Vi har infört nytt med läsläxa och läsläxan kommer nu vara torsdag till onsdag. Idag fick de ny läsläxa och den läsläxan är till onsdag den 17/1. De som tidigare läste i Briljantboken har nu fått en ny läsebok som heter Diamantjakten På väg. Läs minst 3 gånger.

Nytt till läseboken är ett skrivhäfte med frågor kopplade till var kapitel. Frågorna ska markeras med nummer och svaras med hel mening och vi jobbar mycket med att skriva med fin handstil och med små bokstäver. Både läsebok och skrivhäftet ska vara med till onsdagar i fortsättningen.   




Den 25 januari ska vi gå till isstadion och åka skridskor under förmiddagen. Det kan vara bra att titta möjlighet hemma att låna skridskor om ni kan. Det finns skridskor att låna men det finns också risk att alla storlekar inte räcker så man får turas om. Mer information kommer längre fram.


Till vecka 3:

Måndag: Idrott grupp blå.

Tisdag: Idrott grupp grön.

Onsdag: Läsläxa och skrivhäfte. Idrott grupp blå.

Torsdag: Idrott grupp grön.

Fredag: Bibliotek. Mattemål klart.




 
önskar
 
Elin& Heléne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar