lördag 27 januari 2018

Veckobrev och inför v.5!

Hej hem!
Rymden, skridskoåkning, lukt-smak expriment och arbete med problemlösning är en del av vad vi hunnit med denna veckan! Denna veckan bytte jag ( Elin) och Heléne ledig dag, därför arbeta Elin fredagen istället. Barnen har under veckan försökt arbeta färdigt med sina vinterdikter. De börjar komma upp i korridoren utanför klassrummet nu, ta gärna en titt!😀 vi har så klart fortsatt att arbeta med mattebetinget i matteboken och eleverna fortsätter att jobba på bra och flitigt, härligt att se! På tisdagen i Halvklass tränade eleverna problemlösning två och två. Några övade också på att redovisa för resten av gruppen hur de kom fram till sin lösning. Det är inte alltid det rätta svaret som är viktigast utan även att kunna förklara och bevisa vägen fram till svaret. I dessa sammanhang ligger mycket fokus även på att kunna sammarbeta med en klasskompis! 
Heléne hade en spännande NO-lektion där eleverna fick göra ett smak- och lukttest. Roligt och uppskattat av barnen och det är inte alltid lätt att gissa vad man smakar på om man inte ser det 😀

Stort beröm till alla barnen som duktigt promenerade fram och tillbaka till isstadion i torsdags samt även åkte skridskor glatt där nere! 
Vi avslutade veckan med bibleoteksstund samt ett nytt inslag i undervisningen, nämligen "Grej of the week". Inspirationen är hämtad från "Grej of the day" där läraren håller en minilektion med fakta om något spännande och intressant. Därefter kan klassen tillsammans skriva ner och/eller rita vad de lärt sig. Med tanke på vårt tema Rymden så handlade den första "Grej of the week" om Christer Fuglesang, Sveriges förste och hittills ende astronaut! 


                                                            Trevlig helg!
                                                     Önskar Elin & Heléne 
Vecka 5:


Måndag: Idrott grupp blå, mattebok med till skolan! 

Tisdag: Idrott grupp grön.

Onsdag: Idrott grupp blå, läsläxa och skrivhäfte med till skolan.

Torsdag: idrott grupp grön

Fredag: Bibliotek.

                         

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar