fredag 13 oktober 2017

Veckobrev och inför vecka 41

Hej! 

Veckorna går verkligen fort och vi närmar oss höstlovet!

I tisdags besökte vi Ica Maxis frukt och gröntavdelning som ni kan se i ett tidigare inlägg och de har arbetat lite om frukt och bär i SO.

I matte har vi utfört instruktion med geometriska former och repeterat lägesord. I matte har vi även gått in på subtraktion vilket inte är helt enkelt. Det är lättare att addera än att subtrahera! Vi lär oss att tänka först ner till 10 och stegen kan vara svåra att komma ihåg.

13-4=

Här tänker vi ner till 10 först alltså 13-3, vi lånar 3 av 4 och har 1 kvar. Därefter tar vi 10-1 vilket ger differensen 9, 13-4=9. Vi arbetar vidare med subraktion och ger det tid, fråga gärna era barn hemma och ställ olika frågor om subtraktion.

Det är fortfarande lite för surrigt i klassrummet och studieron infinner sig inte alltid, vi jobbar på med att få ett lugn och pratar ofta om detta i klassrummet och påpekar våra klassrumsregler att det ska vara lugnt och att man sitter på sin plats. Många barn behöver lugnet för koncentrationen och att hinna arbeta på lektionerna utan att det stör runtomkring.

Observera att det var sista simningen för de som har simmat under hösten nu! Nästa onsdag åker andra halvan till simhallen för simundervisning. De som berörs av simning fick med sig lappar hem i veckan. 

Inför vecka 41

Måndag: Idrott grupp blå

Tisdag: Elevråd klockan 10.00. teater Kulturakademin, Sagan om den lille farbrorn. Idrott grupp grön.

Onsdag: Simning för de som inte simmat. Idrott grupp blå.

Torsdag: Läsläxa. Idrott grupp grön.

Fredag: Bibliotek.


Vi önskar er en riktigt skön helg! 

Elin & Heléne




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar