torsdag 26 oktober 2017

Veckobrev och inför v. 45!

Hej hem!

Den här veckan har vi försökt att avsluta kapitel 3 i matteboken. För att försöka jobba konkret med minus låter vi eleverna spela olika mattespel i små grupper, och detta har vi gjort denna veckan. Roligt och uppskattat av eleverna! Vi har även sjungit "spöksånger" på musiklektionen och uppmärksammat vad "Halloween" egentligen är för högtid. I tisdags var det dags för terminens första kamratgrupp och temat för denna träff var så klart FN och barnkonventionen med tanke på att vi firade FN-dagen den 24/10! 
Vi fortsätter att läsa olika småböcker i läspar. Bra träning för barnen att läsa högt för vandra och de hjälper även varandra när det dyker upp svåra ord i texten. 
På fredagen fick eleverna låna hem böcker inför LÄSLOVET (höstlovet)! Vi avslutade sista dagen före lovet att pyssla fina och lite läskiga bokmärken. 

Nästa vecka, v.44 är det höstlov och därför ingen skola! Fritids är öppet för den elev som behöver tillsyn. Barnen har fått med sig en "läskig" läsutmaning över lovet samt en utmaning från Elin och Heléne. Kan eleverna i 2B tillsammans läsa fler sidor än Elin och Heléne tillsammans på lovet?!🙂
(Se bifogad bild).

Vi har haft besök av ett par stycken föräldrar under höstterminen och vi vill påminna er föräldrar att ni är hjärtligt välkomna att hälsa på oss i klassen! 🙂

Inför v.45:

Det är dags för hälsoresan igen! Mer info kommer snart!

Måndag: Idrott grupp blå.

Tisdag:  Idrott grupp grön.

Onsdag: Simning, idrott grupp blå.

Torsdag: Matteläxa och läsläxa (se protokoll för aktuella sidor), idrott grupp grön.

Fredag: Bibliotek.
                                  
                                                   Önskar er ett härligt lov!
                                                            Heléne & Elin 
              

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar