torsdag 31 augusti 2017

Veckobrev och inför vecka 36

Hej!

När skolan kommit igång och vi samlas inomhus igen kommer också baskeluskerna och många, båda elever och personal är sjuka med förkylning och feber.

Vi fortsätter att försöka fokusera på läsning i klassen så gott det går. Vi inväntar restnoterade läromedel så vi avvaktar lite till med läsläxan. Vi repeterar talkamrater och uppdelning av tal både i addition och subtraktion. Vi har även gått igenom tallinjen och vi kommer repetera klockan då det ställs frågor om det här i klassrummet. Repetera gärna även hemma med era barn.

De har vidare med svampar och vi har pratat om trafik och barnen skolväg till skolan. Vi pratar om trafik nu på grund av att vi kommer ha trafikvecka vecka 37. Vi hade även brandövning i onsdags och pratade en del kring det. Vi vill påminna att det är bra med inneskor! Kläder efter väder är också bra nu när det är regnigt och det börjar bli kyligare. Det är bra om gummistövlar och regnkläder finns på skolan.

Vi har laddat ner app Kidsread och Bingel som vi testade idag. Kidsread är böcker att läsa i iPaden och Bingel är olika uppgifter i matematik, svenska och engelska där vi kan se elevernas resultat.

Vi påminner om lappar som saknas:

Viktigt att veta
PUL
Särskild kost
Föräldramöte, lämnas senast imorgon 1/9


Inför vecka 36:

Utegympa.

Måndag: Idrott grupp blå.

Tisdag: Idrott grupp grön. Föräldramöte klockan 18.00 - 19.30, samling i matsalen.

Onsdag: Simning halvklass, idrott grupp blå.

Torsdag: Idrott grupp grön.

Fredag: Bibliotek.



 
Vi önskar er en trevlig helg!
 
Elin & Heléne
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar