torsdag 17 augusti 2017

Skolstart måndag 21 augusti


Hej och välkommen tillbaka till skolan! 😊


Vi hoppas att ni alla har haft ett superskönt sommarlov och känner er redo och utvilade att börja skolan igen och nu i klass 2B. Vi tycker det ska bli jättekul och härligt att se er alla igen! Vi ordnar för fullt med att packa upp era nya läromedel och planerar upp kommande termin vilket vi ser fram emot, nya dagar med er och med klassen! Vi hoppas ju så klart inte att någon är sjuk på måndag men OM det skulle inträffa behöver ni göra en sjukanmälan. Gör gärna sjukanmälan i Dexter www.motala.se/dexter (logga in med mobilt bankid) eller ring till skolan och gör sjukanmälan till vår administratör Kajsa på tel 22 51 59.

Nytt för terminen är att Heléne kommer arbeta 80 % och vara ledig måndagar. Elin arbetar 75 % och kommer vara ledig fredagar.  Elin arbetade tidigare i båda klasserna men kommer nu enbart vara i 2B. Elin möter upp er på skolgården måndagen den 21 augusti klockan 8.00. Det blir en lugn start med traditionsenlig bullfest och annat smått och gott. Skolan slutar klockan 13.00.

Torsdagen den 24 augusti kommer vi gå till Varamon tillsammans med 2A och 3A+3B för lite lek och bygg i sanden.  I brevet era barn får hem har vi gjort en blunder och skrivit att de får ta med fika som bulle, kaka och saft, det är fel av oss (skämsmössa på ... ) Fika som smörgås, frukt och vatten får de ta med! Kläder efter väder och en liten fika som smörgås, frukt och vatten eller saft.

Tidigare var eleverna indelade i tre idrottsgrupper. Så kommer det inte vara denna termin. Eleverna delas i en mindre grupp (grön) och en större grupp (blå). Den mindre gruppen kommer att ha idrottslektionerna tillsammans med den lilla gruppen från 2A. Simning börjar redan på onsdag 23 augusti. Gruppinformation får ni med hem på måndag

Bloggen www.helenesskolsida.blogspot.com kommer fortfarande vara länken mellan hem och skola. Här skriver vi om veckan och inför kommande vecka. I bloggen läggs viktig information ut och vad vi arbetar med i skolan.

Redan nu kan ni boka in tisdagen den 5 september klockan 18.00 – 19.00 för föräldramöte. Vecka 37 och 38 kommer vi börja med utvecklingssamtal.

Inför vecka 34:

Måndag: Skolstart 8.00 – 13.00. Samling på skolgården. Bullfest.

Tisdag: 8.00 – 13.10. Idrott grupp grön (lilla).

Onsdag: 8.00 – 13.00.  Simning halvklass – se bifogad info! Idrott grupp blå (stora).

Torsdag: 8.00 – 13.10 Utflykt till Varamon, ta med fika. Tillbaka till lunch.

Fredag: 8.00 – 13.00.


Ps: glöm inte att ta med läspåsen du fick på skolavslutningen på måndag

 



Kramar från Elin och Heléne!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar