torsdag 24 augusti 2017

Veckobrev och inför vecka 35

Hej!

Oj vad roligt det är att få återse era härliga barn igen! Några har blivit korthåriga, några långhåriga och många har växt på längden men lika härliga är de för det. Vi har repeterat en del denna vecka speciellt 10-kamraterna och talkamrater (uppdelning av de olika talen 0-10) i matte och vi kommer fortsätta repetera lite innan vi går in i nya matteboken. 10-kamraterna är otroligt viktiga, är inte de självklara hos barnet är det svårt med övergångar till högre tal sedan.

I NO tittade vi närmare på svampar och läser om dem, vi kommer fortsätta nästa vecka. I SO har vi lyssnat och tittat i nya SO-boken och börjat jobba lite smått i arbetsboken. Vi har introducerat Språkbanan i svenska och repeterat alfabetet. I Språkbanan ska de utvärdera sig efter var stycke och här gäller det att vara ärlig mot sig själv. Idag var vi på utflykt i Varamon och konstruerade sandslott, vilka idéer och vilken byggarenergi! Det var aningens trött på vägen hem men de kämpade på riktigt bra och det är lite tjat om att gå intill kanten men överlag måste vi säga att de är himla duktiga på att gå på promenad och i led.

Fredagar har vi bibliotekstid så har ni böcker hemma, ta gärna med dem imorgon. Tanken är att de ska få gå själva i grupp om fem för att låna böcker, ett steg i att ta ansvar och hjälpa varandra. Vår bibliotekarie är på plats om det skulle vara något. Nytt för i år är också engelska på schemat, vi tjuvstartade lite med engelska förra året då de snappade upp det och var nyfikna men nu ligger det som ämne.

Vi väntar på restnoterade böcker så än har vi inte lämnat ut någon läsläxa, vi läser i skolan istället.

Imorgon delas inbjudan om föräldramöte, lämnas senast fredag 1 september.

Inför vecka 35:

Utegympa, se hemskickad lapp.

Måndag: Idrott grupp blå.

Tisdag: Idrott grupp grön.

Onsdag: Simning halvklass, idrott grupp blå.

Torsdag: Idrott grupp grön.

Fredag: Bibliotek.


Vi önskar er en riktigt skön helg!
 
 
Elin & Heléne
 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar