onsdag 24 maj 2017

Veckobrev och inför vecka 22

Hej! 

Idag hade vi vädret med oss på Mossenplan där vi spelade fotboll fram till 12.15 då vi vandrade trötta tillbaka till skolan. De fick beröm för hur duktiga de varit idag och hur bra alla har samarbetat och hjälpts åt! Vi tittade på bilderna som togs under dagen och avslutade med att klappa om oss själva för ett bra arbete.

Vi gick till Motala Convention Center i tisdags och tittade på teater av Gryningen, Flickan som trodde hon var Snövit. Riktigt bra teater!

I matematik har vi börjat gå igenom tiotal och hoppa 10-steg. Inte helt lätt ändå och vi har arbetat framåt i Landet Längesen med att fylla i hundraruta. I matematikbedömningen som jag gjort i klassen märker jag att flertal elever har svårt med matematiska begrepp som hälften/dubbelt och fler/färre så det repeterar vi nu och då. Det är också lite lurigt att räkna nedåt exempelvis från 15 ner till 0. Öva gärna hemma också. Nästa vecka görs sista delen i bedömningsmaterialet, ett skriftligt matematiktest.

I svenskan har vi träffat bokstaven och ljudet Dd som är ett stoppljud likt bokstaven Tt så vi gjorde testet med att hålla för öronen och lyssna till hur de båda låter och dess skillnad. Alla hann inte läsa läsläxan i tisdags så de som inte läst kör samma sidor till nästa tisdag. Läsårets sista läsläxa.


Imorgon torsdag 25/5 är skolan stängd och fredag 26/5 är det klämdag. Ingen skola på fredag men fritids är öppet för de som behöver tillsyn. 


Inför vecka 22: 

Måndag: Idrott grupp röd/gul

Tisdag: Läsläxa, se läsprotokoll för aktuella sidor.

Onsdag: Studiebesök till Vreta gymnasium. Ta gärna med matigare matsäck och frukt, vi äter ingen lunch denna dag samt kläder efter väder och skor med högre sula som exempelvis gympasko.

Torsdag: Idrott grupp gul/grön. Förhör om bondgårdens djur och läten.

Fredag: Idrott grupp grön/röd.


Vecka 23: 

Måndag 5/6 är det klämdag, ingen skola men fritids är öppet för de som behöver tillsyn.

Tisdag 6/6 Sveriges nationaldag. Skolan stängd. 


Jag önskar er en skön ledighet! 

HeléneInga kommentarer:

Skicka en kommentar