fredag 19 maj 2017

Veckobrev och inför vecka 21

Hej! 


Äntligen kom värmen och det med besked! Vi pratade lite om vikten av att dricka ordentligt när det är så här varmt dels för att man svettas men även för att inte få ont i huvudet och orka med sitt skolarbete.

Den här veckan har vi jobbat vidare i skrivläs och även jobbat lite med e och ä, å och å och hur de kan luras då de låter väldigt lika. Vad är det för skillnad på slott och slått? Brott och brått?  Stavas det ven eller vän? Eller snell eller snäll? Stavas måne med e på slutet eller ä? Vi har också lärt oss om bokstaven och ljudet Yy.

Vi har också pratat om pengar och räknat pengar på Elevspel och vi har börjat i ett nytt mattehäfte där det var lite repetition och de romerska siffrorna kom tillbaka. Nu arbetar vi oss igenom med tiotal och tiotalsövergångar med cuisinerestavar till vår hjälp.

I NO tittade vi på en film om fårets ull, från ull till filt och vi provade på att karda ull. Mycket uppskattat och kul även om det var ganska jobbigt efter ett tag. Tänk att de förr i tiden gjorde detta för hand! Vi jobbade klart med bondgårdshäftet och började öva på vad djuren heter och hur de låter.

Vi valde sommarlåt att framföra på skolavslutningen och övade på den. Spännande!


Onsdagen den 31 maj åker vi på studiebesök till Vretagymnasiet. Mer info skickas hem i veckan.


Inför vecka 21:

Måndag: Idrott grupp röd/gul

Tisdag: Läsläxa. Se läsprotokoll. Vi går till Motala Convention Center för att se Gryningens teater på morgonen.

Onsdag: Mossen Cup på Mossenplan. Gympakläder och bra skor för att spela fotboll i. Barnen får gärna ha med sig någon matig fika och vattenflaska. Kläder efter väder då vi är ute hela dagen.

Torsdag: Kristi himmelfärdsdag. Skolan stängd.

Fredag: Klämdag, ingen skola. Fritids är öppet för de som behöver tillsyn.


Jag önskar er en skön och solig helg! 

Heléne
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar