torsdag 4 maj 2017

Veckobrev och inför vecka 19

Hej! 

Vi gick inte till biblioteket i onsdags, vi gjorde en snabb ändring i schemat nu när jag gör bedömningar i matematik på eleverna en gång till. Jag gjorde denna bedömning i höstas och nu är det dags igen, snarlika frågor som tidigare.

Den här veckan har vi jobbat med bokstaven och ljudet Jj och arbetar klart i uggleboken. Snart blir det en ny SkrivLäs som denna gång har en skata på framsidan, skatboken.

I Landet Längesen arbetar de framåt, det är repetition för dem så inga nyheter och nästa vecka hoppas jag vi går vidare i ett nytt häfte.

I NO pratar vi om djuren och hur de låter. Hur de låter har barnen koll på men hur deras läten kallas är en knixigare fråga så vi har klippt och klistrat djurbilder och kopplat det med rätt läte. Vi lärde oss även mer öm höns och tittade på en film. 31 maj åker vi till Vreta för studiebesök på en bondgård.

Idag hade vi Kamratgrupper och leken "Prinsen befaller". I gruppen ska de i par ta reda på olika uppdrag. Riktigt uppskattat av eleverna!


Lite datum framöver som kan vara kul att känna till:

11 maj STUDIEDAG. Fritids öppet för de som behöver tillsyn.

17 maj Öppet hus 17-19 Bondebacka.

24 maj Mossen cup på Mossenplan.

25 maj SKOLAN STÄNGD.

26 maj Klämdag, fritids öppen för de som behöver tillsyn.

31 maj Studiebesök till Vreta. Vi åker 9.00 från skolan, hem 12.15 och bör vara tillbaka till klockan 13.00. Mer information kommer längre fram.


Inför vecka 19: 

Måndag: Idrott grupp röd/gul

Tisdag: Läsläxa. Se protokoll för aktuella sidor.

Onsdag: Bibliotek. Simning (sista gången).

Torsdag: Idrott grupp gul/grön

Fredag: Idrott grupp grön/röd.

Jag vill avsluta med att ge ett stort beröm till era barn som tar hand om varandra så bra som de gör! Visst förekommer gruff men på det stora hela är de väldigt måna om och ser efter varandra på ett riktigt bra sätt!Jag hoppas solen och värmen är med oss även denna helg så vi kan njuta av ett härligt väder! 


Hoppas ni får en riktigt skön helg! 

Heléne
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar