torsdag 30 mars 2017

Veckobrev och inför vecka 14

Hej!

Den här veckan har vi arbetat på i uggleboken och lagt till ännu en bokstav i vår kunskapsbank nämligen bokstaven och ljudet Öö. Bilderna i boken är lite svårtolkade men de arbetar på glatt.

I matematik siktar vi på att bli färdiga med hela häftet och det är också härligt att se hur engagerade de är i att arbeta på! I måndags gjorde jag ett litet test med dem och på testet fanns minustecknet ( - ) vilket vi inte gått igenom men de har arbetat minus utan att de har tänkt på det. När - fanns på pappret blev det rörigt för en del vilket vi gick igenom idag lite mer ingånde.

Vi har påskpysslat lite och lärt oss lite mer om kossan.

Tyvärr blev det ingen simning i onsdags då lilla bassängen är stängd som ni kanske läst i Motala tidning. Vi hoppas att det blir simning nästa vecka igen!

I onsdags hade jag brandutbildning vilket väckte en del tankar hos mig och vi har pratat om det idag i klassen. Jag har pratat med dem att det är viktigt att ta ur laddaren när iPaden är fulladdad så den inte sitter kvar i kontakten och att de ska ta sig ut till fotbollsplanen om brandlarmet går. De fick brandutbildning i sexårs vilket många kommer ihåg hur de fick lära sig att krypa och stänga dörrar så det är bra! En del har inte innetofflor vilket jag vill påminna om, går brandlarmet så går de ut i strumporna.

Jag vill också påminna om att anmäla frånvaro i Dexter i första hand om ditt barn är sjuk alternativt ringa till vår administratör Kajsa på 0141-22 51 59 så jag vet att de är hemma. Så här anmäler du frånvaro i Dexter (klicka på länken nedan):


www.motala.se/dexter

Vårdnadshavare och personal hemifrån/utanför kommunens nät

Inloggning 

Välj Grundskola
Välj Dexter - inloggning för vårdnadshavare/personal hemifrån eller utanför kommunens nät
Logga in med mobilt Bankid eller Bankid
Skriv i ditt personnummer och legitimera dig
Inne i Dexter klickar du på ditt barns namn
Välj Frånvaro och anmäl
Klicka på Spara

Anmäl gärna varje dag ditt barn är hemma! Jag ser endast en dags anmälan. Inför vecka 14:

Måndag: Idrott grupp röd och gul.

Tisdag: Läsläxa, se protokollet för aktuell sida. 

Onsdag: Bibliotek, simning för de som inte simmat.

Torsdag: Idrott grupp gul och grön. 

Fredag: Kycklingtrampet, vi har tipspromenad och lekar på skolgården. Man får gärna klä ut sig till påskkärring, påskhare och så vidare, något förknippat till påsken. De får gärna ta med sig fika till fredagen då vi avslutar med lite påskmys innan vi tar påsklov. Vecka 15

PÅSKLOV
Fritids är öppet för de som behöver tillsyn. Jag önskar er en riktigt skön helg! 

Heléne


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar