fredag 18 november 2016

Veckobrev inför vecka 47

Hej! 

Då kan vi bocka av ännu en skolvecka, det går i rasande fart!

Vi har pratat mycket om hur man är en bra kompis då det varit en del småtjafs i klassen. Inga stora saker men det kan hända något under rasterna, främst lunchrasten och när de kommer in för lektion blir det mycket "den gjorde si, den sa så" och det kan knuffas i onödan. Det här tar ganska mycket lektionstid när vi ska reda ut det, dels eventuellt bråk mellan elever och dels samtal i helklass om hur vi ska vara mot varandra. De vet hur de ska vara mot varandra och sköter det för det mesta själva och ber om ursäkt. Och så är det ju, det händer tokiga saker ibland, saker som oftast inte är med mening men någon blir ledsen/sårad och det tar tid att reda i det.

Ni har härliga barn, som är arbetsvilliga och nyfikna. Den här veckan har de även visat att de kan sjunga bra när vi övar inför lucia! Boka in måndagen den 12/12 för luciaföreställning på kvällen, inbjudan kommer lite längre fram.
Det är också bra om ni kollar över med kläder till luciatåg. Har ni inget kan jag rekommendera att kolla loppis eller fråga om ni kan låna.

Vi har spårat och format Ii, det är lite svårt eftersom Ii har samma munbild som Ee och de låter väldigt lika varandra men det lossnar säkert längre fram. Jag har lyssnat av sid. 16-17 i Munläs med dem och de har fått läsläxa till tisdag.

Vi har även sett på film om kristendom, judendom och islam och ska prata mer om Abrahamsreligionerna nästa vecka.

I matematik har vi fortsatt i Landet Längesen, nu i ett nytt häfte och repetition av romerska siffror, arabiska siffror (de vi använder idag) samt ordningstal. Vi har även gått igenom fingrarna och hur vi kan använda dem i räkning.

Nästa vecka ska jag börja med bedömning i läsning som är obligatoriskt i årskurs 1 och kommer från Skolverket. När detta är avklarat kommer jag göra samma sak i matematik. Detta är för att jag ska ha lättare att följa upp deras kunskaper och även kunna fånga upp de elever som skulle behöva ha extra stöd. Ni kan läsa mer om det här:

http://www.skolverket.se/bedomning/bedomning/bedomningsstod/svenska-och-svenska-som-andrasprak

Nästa vecka tänkte vi även dra igång med pyssel inför advent så har ni små glasburkar exempelvis barnmatsburkar, så ta med det till skolan till tisdag då vi ska använda dem. Ett litet värmeljus ska få plats i burken. Har ni fler burkar får ni gärna skicka med dem också. Stora burkar undanbedes.

Inför vecka 47:

Måndag: Idrott grupp röd/gul.

Tisdag: Läsläxa s. 18-19 eller repetitionssidor. ta med en liten glasburk till skolan.

Onsdag: Bibliotek.

Torsdag: Idrott grupp gul/grön.

Fredag: Idrott grupp grön/röd.


Jag önskar er en riktigt skön helg! 

Heléne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar