torsdag 1 mars 2018

Veckobrev och inför vecka 10

Hej hem!

Nu är vi igång igen efter sportlovet och veckan går fort. Det har varit härligt att se pigga elever igen, vi kantades av en del sjukdomar innan lovet och lite sjukdom hänger tyvärr kvar. Vi hoppas att det är slut på influensa och feber snart.

Den här veckan har vi fortsatt med NTA och förändringar och smältigt en isbit. I matematik har vi jobbat med problemlösning och en textuppgift men även testat kunskaper om hälften och dubbelt. Nästa vecka börjar vi titta lite närmare på månghörningar.

I svenska har vi jobbat vidare med rymden och forska om en planet samt skriva faktatext. Detta ska redovisas i grupp senare.

Under vecka 9 - 12 pågår en tävling på Norra, lugnaste korridoren där våra rektorer är domare och bestämmer vinnarna. Priset är film, snacks och läsk. Det ska vara lugnt hela tiden för att lyckas, prata gärna om detta hemma.

Vi har märkt att det är dåligt med matintag i matsalen. Vi har pratat mycket om kost och vi arbetar för att få barnen att ta 2 grönsaker varje dag och att de ska smaka på maten. Det här får vi påminna om varje dag. Prata gärna med era barn om detta hemma. Ett dåligt matintag påverkar ork och energi i klassrummet vilket vi märker av.

Vi påminner även om att se över barnens kläder. Det är kallt ute och en del saknar termobyxor, vantar och mössa och en del elever får vi påminna ofta om att ta på sig termobyxor trots att de har på skolan.

Nästa vecka har vi OS - vecka och startar upp med invigning klockan 8.00 på skolgården. Under veckan kommer det finnas lite olika OS- grenar som hinderbana och stavskytte. 

På fredag den 9/3 går vi till Zederslund och tittar på Norra skolans talangjakt.


Inför vecka 10

Måndag: Invigning OS - vecka, samling på skolgården därefter lektion. Idrott grupp blå.

Tisdag: Idrott grupp grön. Elevråd 10.00.

Onsdag: Idrott grupp blå. Läsläxa och skrivläxa.

Torsdag: Idrott grupp grön, ny läsläxa.

Fredag: Bibliotek. Talangjakt klockan 9.00.





Trevlig helg! 

Elin & Heléne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar