torsdag 1 juni 2017

Veckobrev och inför vecka 23 och 24

Hej! 

Dagarna rasslar iväg och sommarlovet står inför dörren med endast sex skoldagar kvar (sju med avslutningsdagen).

I matematik har vi kollat lite på tallinjen och repeterat begreppen före och efter då det är lite svårt. Att ramsräkna upp till ett visst tal är för många ganska lätt men när frågan talet före eller talet efter kommer är det inte lika enkelt alla gånger. Låt gärna barnen räkna högt så långt de kan räkna, gärna upp till 100 genom att till exempel räkna antal steg från dörren, till soptunnan, mellan olika rum hemma eller runt huset och så vidare och låt dem även öva på att räkna nedåt. Att räkna framåt är oftast inga problem men när vi ska räkna baklänges blir det aningens svårare. Vi tittade också på tallinjen och konstaterade att den kan se ut på olika sätt och det är viktigt att se mönster. En tallinje kan till exempel gå ett steg i taget men även två eller kanske tre eller mer.

Vi skrev en text om Mossen cup och vi har övat inför dagens förhör med bondgårdens djur och läten som gick galant! Vi har också övat på att skriva b eller d i ord och haft lite diktamen att skriva ord och kollat igenom olika sätt att stava på och vilket som är rätt? Det här tycker de är riktigt kul och idag var uppgiften att skriva om ordet jag sa stavas med b eller d? Det räckte alltså med en bokstav men inställningen i klassen är att "jag ska försöka skriva hela ordet" och den inställningen glädjer mig så otroligt! Viljan finns, ni har så underbara barn! Läsningen går framåt för många och de har utvecklats något enormt under detta läsår vilket är så härligt att se! Nu är det otroligt viktigt att ni där hemma fortsätter att hålla läsningen vid liv så de inte tappar under sommarlovet.

I övrigt ser vi till att arbeta framåt och klart i matte och i svenska. Vi övar också för fullt på avslutningssången som vi ska framträda med.


Vi har fått en uppmaning och påminnelse från städ att ta hem barnens kläder och skor som ligger kvar speciellt nu när de går på sommarlov. De kvarglömda kläder som ligger kvar kommer samlas ihop och skänkas vidare så småningom. Det ligger en del ihopvikta kläder i fönstren i korridoren. 


Ta gärna med påse. Vecka 24 kommer vi städa i bänkarna och de kommer ta hem vad vi arbetat med. 


Vecka 23

Måndag: Klämdag. Ingen skola men fritids är öppet för de som behöver tillsyn.

Tisdag: 6 juni, Sveriges nationaldag. Ingen skola.

Onsdag: Bibliotek. Sista gången vi går så ta med det ni har hemma och de får låna nytt att ta med hem över sommarlovet.

Torsdag: Idrott grupp gul/grön.

Fredag: De får gärna ta med fika och saft/Festis så asvlutar vi sista fredagen med lite fredagsmys.


Vecka 24

Måndag: Idrott grupp röd/gul.

Tisdag: Städ, rens, fix och trix i klassrummet.

Onsdag: Skolavslutning. Vi samlas klockan 8.00 som vanligt i klassrummet och kommer gå ut med stolarna till skolgården. Ca 8.45 ställer vi upp utanför för intåg. Föräldrar som vill vara med på skolavslutningen är välkomna till klockan 9.00 på skolgården. Eleverna slutar klockan 10.00 och får ett välbehövt sommarlov!  Jag önskar er en riktigt skön långhelg! 

Heléne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar