fredag 27 januari 2017

Veckobrev inför vecka 5

Hej!

Den här veckan har vi jobbat på i Fonomix och lärt os om ljudet och bokstaven Ff. Ff har samma munbild som Vv och det kan ju bli lite rörigt men om man håller för öronen och säger Vv respektive Ff så hörs en skillnad. Vad är det för skillnad?
Till Ff har vi även målat fjärilar av pasta och limmat upp på bakgrundsbild.
Vi har även tittat lite på långt vokalljud och ska gå vidare nästa vecka med långt vokalljud och vad som skiljer dem åt.

I tisdags var det elevråd och klassens elevrådsrepresentant återberättade bra vad de hade pratat om. Hos Kulturskolan fick vi prova på tre olika blåsinstrument ur familjen brass: trumpet, tuba och valthorn. Oj vad det tutade och lät i Dramasalen men lite klurigt var det allt att få ljud på instrumenten!

I torsdags fick vi information ocm frukt och grönt och varför det är bra för oss. Vi fick även med oss en läxa där iPaden behövs och några är redan klara. iPaden får tas med över helgen om man vill göra något nytt konstverk. Ta med iPaden igen på måndag. På torsdag 2 februari tittar vi närmare på barnens konstverk och vad har de använt för frukter och grönsaker? Spännande måste jag säga, jag vet inte vem som är mest nyfiken på vad de gjort :-)Inför vecka 5:

Måndag: Idrott grupp röd/gul

Tisdag: Folktandvården kommer till klassen och informerar. Läsläxa s. 27-29, s 12-15 Magiska kulan.

Onsdag: Bibliotek. Simning för halva klassen.

Torsdag: Idrott grupp gul/grön. Läxa frukt och grönt.

Fredag: Idrott grupp grön/röd

 
 
 
Önskar er en riktigt skön helg!
 
HeléneInga kommentarer:

Skicka en kommentar