torsdag 1 december 2016

Veckobrev inför vecka 49

Hej!

Jag frångår fredgasrutinen att skriva veckobrev och gör det idag istället.

Idag öppnade vi första kuvertet i vår uppdragskalender och uppdrag blev att hälsa på varandra med olika kroppsdelar. Det blev många roliga hälsningar under rasten! De fick även en gåta:

Vad är det för likhet mellan en björn och en motorcykel?

Den här veckan har vi lyssnat på stråkkonsert och vi har övat lucia med 1A. Det låter jättefint när de sjunger tillsammans! Nästa vecka övar vi på plats i matsalen och vi ses för föreställning måndag den 12 december klockan 18.00. Barnen samlas omklädda 17.45.

Vi har även träffat ljudet och bokstaven Tt och jobbat vidare i vår tuppbok som barnen säger och snart är vi klara i den boken. Vi har jobbat i Landet Längesen med gömda tal, ordningstal vilket kan vara nog så klurigt. Hur många är gömda och hur många är de tillsammans+


        Ex.                            5:e
                                           *       *       *     

Ovan är femte stjärnan markerad, hur många stjärnor är gömda (framför) stjärnan? (4)
Hur många stjärnor blir det tillsammans? (7, räkna med de 4 som är gömda och de två stjärnorna efter 5).

Vi har fortsatt att väga och förutsäga i NTA. Idag skulle vi gissa vad saker vägde i kuber, det var inte det lättaste men många gissade väldigt nära!

Jag har nästan gjort klart alla bedömningar i svenska, en elev kvar och jag har påbörjat nästa bedömning i matematik som jag fortsätter med nästa vecka.

Imorgon går vi till Motala kyrka för traditionellt adventsfirande. De barn som inte kan följa med till kyrkan får vara kvar på skolan och ha lektion.

Jag påminner om att försöka kolla upp och låna kläder till lucia och även skridskor om era barn vill åka det på Vinterkvällen.


Inför vecka 49:

Måndag: Idrott grupp röd/gul.

Tisdag: Ingen läsläxa.

Onsdag: Läsläxa s. 22 eller repetition. Vinterkväll på isstadion 17.30-19.30

Torsdag: Idrott grupp gul/grön. Svenskaläxa Tt.

Fredag: Idrott grupp grön/röd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar