onsdag 5 september 2018

Från tisdagens föräldramöte

Hej hem!

Vi vill tacka er föräldrar som kom till föräldramötet igår. Efter presentation av personal och pedagoger i matsalen pratade rektor Andreas om vad som gäller inför ledighet och allmänna regler på skolan.

Ledighetsansökan ska lämnas två veckor innan ledighet. Att lämna ansökan samma dag eller i efterhand beviljas inte. Ingen ledighet lämnas i augusti då det är viktigt att vara på plats i skolan. Ingen ledighet för högtider beviljas. Andreas informerade om elevers rättigheter men även skyldigheter på skolan.

Vår specialpedagog informerade om Office 365 och genomgång av Dexter. Instruktion om Dexter kommer skickas med hem idag. Fritids informerade om sin verksamhet och vi pratade om morgonjoggen samt skolklassikern.

Efter det gick vi till respektive klassrum och vi pratade om hur läget är i klassen och vilka personal som är knutna till klassen. Vi berättade att vi kommer ställa högre krav på eleverna nu när det nalkas nationella prov på vårterminen, 11/3-17/5. Under nationella prov beviljas inga ledigheter.

Vi pratade om att det är viktigt att läsa och påminner om läxor. Vi pratade även kommunikationskanal skola - hem och Office 365 har lite frågetecken fortfarande så vi använder bloggen och papper hem tills vi hittar en annan lösning.

Under vårterminen fick vi frågan om klassresa för eleverna i årskurs 3, vi lyfte frågan bland er föräldrar som var här men har inget bestämt. Vi hjälper gärna till att gå ut med information om ni föräldrar vill göra något under vårterminen 2019.

Vi diskuterade även att vi märker och upplever att en del elever är väldigt trötta under skoldagen och vi pratade lite kring skärmtid och hur mycket skärmtid som är rimligt för en elev i årskurs 3?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar