torsdag 7 december 2017

Veckobrev och inför v. 50


Hej hem!


Den här veckan har verkligen gått i rasande fart! Snart är det dags för ett välförtjänt jullov för eleverna.Vi kämpar nu på de sista två veckorna! Vi har fortsatt jobba i "Språkbanan", i NTA har vi testat om föremål är magnetiska eller ej. I matematiken har vi jobbat med problemlösning två och två. Eleverna har även fått göra en uppgift som Heléne och jag (Elin) fått i läxa att göra med eleverna angående en kurs vi går. Den handlade om en tårta, där barnen två och två skulle lista ut hur mycket tårta varje person i en familj fick att äta. Allt eftersom fick eleverna små ledtrådar av oss som gjorde att de till slut kunde lösa uppgiften. Spännande och utmanande för oss allihop och på detta sätt kom vi in på att prata om delar.

På måndag den 11/12 går vi ner på stan och ser julmusikalen "Änglahyss". Den börjar redan 8:30, så det vore extra bra om barnen var i god tid till skolan då vi behöver gå strax efter 8! Tyvärr blir det då ingen idrott denna dag för grupp blå.
Eftersom vi har jobbat lite grann med våra vanligaste volymenheter så tänker vi baka i små grupper på tisdag förmiddag. Vi bakar enkla frukostfrallor och eleverna kommer i samband med detta även träna på samarbete och att följa en enkel beskrivning (recept). Sista veckorna före jullovet tänker vi bland annat jobba med att skriva vinterdikter samt att avsluta påbörjar arbete.

Eleverna har fått den sista läsläxan och matteläxan innan jullovet. Alltså är v. 51 läxfri!
Tisdagen den 19/12 har vi tillsammans med 2A julpysseldag hela dagen!


Inför v. 50

Måndag: Vi ser musikalen "Änglahyss" kl. 8:30! Kom i tid då vi behöver gå direkt vid kl.8!
                OBS!!! Inge idrott för grupp blå denna dag på grund av musikalen.

Tisdag: Vi bakar tillsammans! Idrott grupp grön.

Onsdag: Vi ser år 5 uppträda i luciatåg på skolan. Idrott grupp blå. Sista simningen idag!!

Torsdag: Idrott grupp grön. Matteläxa in. Vi förhör läsläxan sista gången före jullovet.

Fredag:  Vi går till biblioteket sista gången före jullovet! Kom ihåg att ta med böcker hemifrån som behöver lämnas tillbaka.

Bildresultat för andra advent bild

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar