fredag 21 april 2017

Veckobrev och inför vecka 17


Hej!

Den här veckan har försvunnit fort! Vi arbetar fortfarande med ett bra arbetsklimat i klassrummet och idag innan lunch var det så tyst och lugnt att det nästan blev läskigt. Ni har otroligt duktiga barn!

Vi har börjat med ett nytt häfte i Landet Längesen och det är repetition av talkamrater upp till 10 så inga nyheter för dem men lite påminnelse behövs. Vi har även pratat och repeterat hälften - dubbelt och fler - färre. Kluriga begrepp.

På NO och om bondgården tittade vi på film om grisen och skrev en kort faktatext gemensamt. I svenska har vi arbetat med bokstaven och ljudet Uu och till det avslutade vi veckan med att pyssla snygga ugglor som ni kan se i ett tidigare inlägg.

Nästa vecka har vi Hälsovecka på Norra skolan där vi uppmärksammar kosten, sömnen och rörelsens betydelse för vårt välmående. Vi startar upp gemensamt på skolgården klockan 8.00.
Igår fick ni hem information om friluftsdagen på Bondebacka och idag har jag skickat hem lite mer papper till er som ni finner nedan. Viktigast är lappen om morgonjogg om ditt barn vill vara med, lappen måste tillbaka på måndag 24/4! 
Läxa frukt- och grönsaksintervju till fredag 28/5.
 
Barnen ska intervjua en vuxen, ge ett uppdrag till den vuxne att prova en ny frukt eller grönsak och intervjua igen efter några dagar.
 
 
 
 
 
Vill ditt barn vara med på morgonjoggen?
Lämna lappen på måndag 24/4
 
Det är viktigt att vara på plats 7.30
 
 
 
Information till er föräldrar om Hälsoresan.
 
 
 
 
Vecka 17
 
Måndag: Idrott grupp röd/gul. Samling på skolgården klockan 8.00
 
Tisdag: Läsläxa. Se protokoll för vilka sidor som gäller.
 
Onsdag: Bibliotek. Simning.
 
Torsdag: Friluftsdag i Bondebacka på förmiddagen. ta gärna med matsäck (smörgås, frukt, vatten) och bra kläder och skor för utomhusbruk. Ingen gympa denna dag.
 
Fredag: Idrott grupp grön/röd. Läxa frukt och grönsaksintervju.
 
 
 
 
Jag önskar er en riktigt skön helg!
 
Heléne
 
 
 
 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar