fredag 10 februari 2017

Veckobrev inför vecka 7

Hej! 

Den här veckan har ägnats åt att arbeta klart i häftet Landet Längesen, alla är inte klara och igår diskuterade vi i klassen varför man inte hinner klart och hur man ska göra för att hinna klart? Det kom många smarta idéer bland annat att man kanske pratar bort lektionen, man tittar på andra eller man fastnar på en uppgift och därför blir man inte klar. Det kom också många kreativa lösningar på hur man ska göra för att hinna klart och vi insåg att man måste tänka på sig själv och sitt arbete för att lyckas. De har dock arbetat flitigt och viljan finns hos dem vilket jag tycker är härligt att se!
Nästa vecka börjar vi i ett nytt häfte och idag fick de hem ett papper där de ska öva på att kunna ett mer och ett mindre utan att behöva ta hjälp av fingrarna för att räkna. De har samma papper i sitt nästa mattehäfte men det pappret får de inte fylla i förrän de har visat att de klarar det för mig eller Elin. Pappret de fick hem bad jag dem att öva på först tills de är säkra innan de fyller i. Öva gärna med dem och ta gärna talen i olika ordning.

I svenskan har vi jobbat i grisboken och repeterat vokalerna och övat på hur vi måste leka detektiver för att kunna veta hur ord ska stavas. Det är svårt att veta själv när man ska skriva, på tavlan har vi hjälp av röda och svarta bokstäver och ett kryss respektive två kryss under vokalerna men hur 17 ska man veta sen, när man ska skriva själv? Vi övar vidare, repeterar och hjälper varandra.

I SO jobbade vi klart med vårt yrkeshäfte och vi såg en film om ett arbete, vaktmästare och vad en sån kan göra. Vi pratade om vad skolans vaktmästare gör för vår skola och konstaterade att han var väldigt viktig för oss!

I NO arbetar vi vidare med kroppen och vi ritade av två kompisar som nu sitter på en vägg i korridoren. Vi ska arbeta vidare med kropparna och sätta ut ord på olika kroppsdelar.

Nästa vecka bestämde vi att ha fredagsmys på fredag innan sportlovet så packa ner fika :-)Något som nämnts gemensamt vid samtalen är ljudnivån i klassen och att det kan bli hög volym och rörigt. Jag håller med. Jag pratar med era barn nästan dagligen om att det ska vara studiero i klassrummet, att man inte springer omkring och att man pratar tyst om man behöver prata/fråga om hjälp. Det är bättre mot tidigare men det kan bli bättre för visst blir det hög volym emellanåt och jag får påminna ofta. Påminn gärna hemma också.


Vecka 7

Måndag: Idrott grupp röd/gul

Tisdag: Läsläxa, kamratgrupper på fm

Onsdag: Simning

Torsdag: Idrott grupp gul/grön

Fredag: Idrott grupp grön/röd, ta med fikaVecka 8: SPORTLOV. Fritids öppet för de som behöver tillsyn.
Tack för den här veckan!

Heléne
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar